İkinci El Eşya Motivasyonun Temel Sebebi

01.05.2020
İkinci El Eşya Motivasyonun Temel Sebebi

İkinci el eşya motivasyonun temel sebebini bilmeyen var mıdır? Bunun tek bir açıklaması vardır ki tamamen duygusallıkla alakalı olduğudur. İkinci el eşya denilince akla gelen belli başlı eşyalar gelmektedir. Ancak sektör o kadar büyük o kadar çok gelişmiştir ki çok yeni eşyalardan en eski antikalara kadar pek çok çeşit barındırmaktadır.

İkinci el eşya motivasyonun temel sebebi tabi ki tamamen duygusal bir durumdur. Pek çok kişi pek çok sebeple ihtiyaçlar ya da zevk için alış veriş yapmaktadır. Alışveriş ne için yapılırsa yapılsın temelinde istenilen eşyayı uygun fiyata alma isteği çoğunlukla da herkes için geçerlidir. İşte tam da bu istekler ihtiyaçlar ikinci el eşya zincirini oluşturmaktadır. İkinci el eşya için herkesin beklentisi tabi ki kaliteli uzun ömürlü isteğe beklentiye cevap verecek şekilde olmalıdır. Bu istekler beklentiler göz önünde bulundurulduğu için de ikinci el eşya mağazalarının gösterdiği gelişim ile birlikte verilen hizmette de tam da beklentilere isteğe uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

İkinci el eşya motivasyonun temel sebepleri herkes için her şey için oldukça önemlidir. Bu motivasyonun sağladığı kazançlar hem satıcıyı hem de alıcı pek çok yönden memnun etmektedir. En yeni belki de hiç kullanılamamış bir eşyadan çok az kullanılmışa ortadan çok kullanılmışa kadar yapılan sınıflandırma ile satışa sunulmakta ve fiyatlarda bu durumlara göre belirlenmektedir. Ancak her durumda eşyanın durumuna göre oldukça dürüst davranan ikinci el eşya mağazalarının yine eşyanın durumuna göre verdiği garantiyi de göz ardı etmemek gerekir.

İkinci el eşya motivasyonu için temel sebepler maddi olmanın yanında alınması planlanan eşyaların kalitesi kullanılabilirliği, duruma göre verilebilecek garanti ve her şeyin sonunda ürünün maddi manevi tüm ihtiyaçlara cevap verebilmesi bu iş için en büyük motivasyondur. Ne kadar kısıtlama tasarruf yapılırsa yapılsın hayatı daha çok kolaylaştıran modern hayatın içine daha rahat girebilen eşyaların varlığı insanların yaşam motivasyonu olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bu durumun getirdiği manevi motivasyon ile başka sorunlar ile başa çıkmak çok daha kolay olmaktadır.

x (x)
 
Tümü