İkinci El Eşya ile Büyük Kazanç

29.05.2020
İkinci El Eşya ile Büyük Kazanç

İkinci el eşya ile büyük kazanç sağlamak hem ihtiyaçlarınızı hem de zevklerinizi karşılayacak en karlı alışveriştir. Tüm hayatımız boyunca devamlı olarak belli şeylere ihtiyaç duyarız. Bu ihtiyaç ya zevk için olu ya da gerçekten olması gerektiği için. Her iki durumun da ortaya çıkardığı masrafı göze almak için öncelikli ihtiyaçlarımız devreye girer. Öncelikli ve acil olanları tercih ederek en ekonomik şekilde ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışırız.

İkinci el eşya ile büyük kazanç sağlamak demek aslında ne için olursa olsun ihtiyaçların rahatça karşılanabilmesi demektir. Genellikle çok acil durumlar söz konusu olduğunda ayrılan bütçeler maalesef zevkimiz için çok zor oluşturulur. Ancak bu durumu tamamen değiştirecek olan mağazaların yıllardır var olduğunu bilsek de pek de yanaşmadığımız mağazalar bulunmaktadır. Bu mağazalara yanaşmamızın tek bir nedeni var ki geçmişten kalan tecrübeler ya da akılda kalan bazı sıkıntılı görüntülerdir. Bu mağazaların ikinci el eşya mağazaları olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki çok değil bundan yaklaşık 7 ya da 8 sene önceye dayanır. İşim için şehir değiştirmek zorunda kalmıştım. Ve bu durum için de yeni bir ev ve bu eve de eşyalar gerekliydi.

İkinci el eşya ile büyük kazanç sağlamak benim için o yıllarda yaşadığım durum için oldukça elverişliydi. Kısıtlı bir bütçe ile en temel ihtiyaçlarımı en uygun fiyatlarla almak ve durumu bu şekilde kurtarmak benim için oldukça önemliydi. En temel ihtiyaçlar nedir? Buzdolabı çamaşır makinesi, koltuk yatak fırın gardırop televizyon sehpa vb. eşyalar benim için en temel olanlardı. İkinci el eşya mağazalarını gezdiğimde önce bir hayal kırıklığına uğradım doğruyu söylemek gerekirse. Ancak öyle ikinci el eşya mağazaları ile karşı karşıya geldim ki aldığım beyaz eşyalar için o zaman bile 6 aya kadar garanti verdiler. Aldığım her parça oldukça kullanışlıydı ve 2020 yılında hala buzdolabını kullanıyorum desem inanır mıydınız? Çamaşır makinesi bile çalışıyordu da onu şehirden ayrılırken başkasına verdim. Yani diyeceğim o ki öyle çok çok paralar dökerek ev kurmak yerine yine aynı kalitede daha uyguna eşya almak daha mantıklı değil mi?

Tümü