İkinci El Eşya Sektörünün Verdiği Hizmet

01.01.2021
İkinci El Eşya Sektörünün Verdiği Hizmet

İkinci el eşya sektörünün verdiği hizmet günümüzde çok iyi bir ilerleme göstermektedir. Geçmişteki ikinci el eşya mağazalarının zihnimizdeki görüntüsü pek de iç açıcı olmayabilir. Çünkü geçmişte bu mağazalarda yapılan alışverişler ya da yapılan gözlemler biraz iç karartıcı olabilmektedir. İster alınan bir mobilya olsun ister bir elektronik eşya olsun ister beyaz eşya olsun odlukça eski yıkık dökük bir şekilde satılan pek çok resim zihnimizde oluşmaktadır.

İkinci el eşya sektörünün verdiği hizmet için bir karşılaştırma yaparsak çok büyük bir fark ile günümüze geldiği çok net bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bundan yaklaşık 8 ya da 9 sene önce yaşadığım bir tecrübeyi sizinle paylaşmak isterim. Görev nedeni ile değiştirmiş olduğum şehirde yeni bir ev açmam gerekti. Yeni bir ev açmak ister tek başınıza olsun ister bir aile olun belli başlı temel ihtiyaçların illa ki olması gerektirdiği bir alışverişi gerektirmektedir. Bu temel eşyalar nelerdir? Buzdolabı çamaşır makinesi, fırın masa sandalye koltuk televizyon yatak gardırop perde halı yorgan mutfak için araç ve gereçler vb pek çok ihtiyaçlar tek kişi de olsanız çok kişi de olsanız en önemli en temel ihtiyaçlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

İkinci el eşya sektörünün verdiği hizmet ise 8 ya da 9 sene önce bugünkü durumundan çok daha farklıydı. Bütçem kısıtlı ve alacağım eşyaları da mecburen bu sektörden yapmak zorundayım. Sabahın sekizinden akşamın dokuzuna kadar ne kadar ikinci el eşya mağazası varsa her yeri gezdim. Elimdeki bütçeyi alacaklarıma yettirmeye çalışıyordum. Biraz hayal kırıklığı biraz ekonomik sıkıntı tabi ki sizi hem maddi hem de manevi olarak zorluyordu. Bir şekilde en temel olan eşyaları cidden çok uygun fiyata aldım. Çok yeni olduğu söylenmez ancak kullanılabilir durumda olan bu eşyaları alıp almama konusunda tereddüt yaşadığımı gören ikinci el eşya mağazası sahibi bana çok yardımcı oldu. O zamanın şartlarında bile bana garanti verdi ve yıllarca hiç sorun çıkmadan her şeyi çok rahat sorunsuz bir şekilde kullandım. Bir de şimdiki durumda neler kaçıracağınızı bir düşünün!

Tümü