Spotçu ve İkinci El Eşya Alımı Benzerlikleri Nelerdir?

12.02.2021
Spotçu ve İkinci El Eşya Alımı Benzerlikleri Nelerdir?

Özellikle geçmişten günümüze her ne kadar birçok insan tarafından önemini yitireceği ve git gide kaybolacağı düşünülen mesleklerden ikisi olarak düşünülen bu iki alım satım hizmet mesleği günümüze yaklaştıkça önemi bir kere daha insanlara göstermiş ve bundan dolayı da kaybolmak yerine insanların hayatlarında kendilerine edindikleri yeri her geçen gün sağlamlaştırarak hayatlarına devam etmektedir.

Özellikle öğrenciler için vazgeçilmez bir konumda bulunan bu iki farklı meslek öğrenciler tarafından oldukça kullanılan ve günümüz ekonomik şartlarında ise sadece öğrenciler için değil birçok aile için de önemli bir konumda bulunmaktadır. Günümüzde teknolojik birçok farklı aletin son derece pahalı ve alınamaz bir durumda olduğu aşikardır. Bundan dolayı birçok insan çareyi ikinci el ya da spotçularda aramakta ve buralarda bulduğu aletleri ise daha uygun fiyata edinebilmektedir.

Uzun yıllardır devam eden fakat günümüzde oldukça yaygın olan ikinci el eşya alımı ve spotçular birbirleri ile oldukça farklı olmasının yanı sıra birde birbirleri ile benzer nitelikleri bulunmaktadır. İkisi de birbirlerinden ayrı dallarda işleyiş göstermektedir. Spotçular sıfır ürünleri toptancılardan aldıktan sonra piyasa fiyatının daha aşağısında peşin fiyatına satarak ticaret yapmaktadırlar.

 İkinci el eşya satışı yapanlar ise, daha önce başkası tarafından kullanılmış olan ürünleri adından anlaşıldığı gibi bir başkasına satması durumunda ikinci el eşya satışı gerçekleşir. Daha uygun fiyatlı olmasından dolayı oldukça tercih edilmektedirler.

İkinci el eşyalar ve spot eşyalar arasında belirli en büyük farklılık birinin daha önce başkaları tarafından kullanılmış olması, diğerinin ise sıfır olmasıdır. Fakat birbirleri ile oldukça fazla karıştırılmasından da anlaşılacağı üzere ikisi de birbirleri ile benzerlik göstermektedir. Hatta bazı ikinci el eşya satan yerlerde spot üründe satılmaktadır. Yine aynı şekilde spot ürün satan yerlerde de ikinci el eşya satılmaktadır. Bu sebeple oldukça fazla karıştırılır.

Spotçu ve ikinci el eşya alımında benzer olan yönünde en belirgin özellik ikisinde de uygun fiyata ürünler satılmaktadır. Bu sebeple oldukça tercih edilmektedirler. Her ne kadar birinde sıfır diğerinde ikinci el satılsa da spot eşyalarda ikinci el eşyalar da mağazalarda satıldığında ki gibi garanti ve geri iadeli ürünler değillerdir. Herhangi bir belge olmadan toptancılardan alınan sıfır ürünler spot eşya olarak spotçular da uygun fiyata müşterilere satılır. Ve bu ürünlere satıcılar belgeli bir garanti vermemektedir.

Aynı şekilde ikinci el olarak satılan eşyalarda mağazadan alındığı gibi geri iadeli ya da garantili olmamaktadır. Çünkü bu ürünler daha önce başkaları tarafından kullanıldığı için herhangi bir garanti ya da geri iade söz konusu olmamaktadır. Bu sebeplerden dolayı bu yerlerde satılan ürünler piyasa fiyatına göre daha uygun fiyata satılmaktadır. Bu nedenle iki de birbirlerine benzemektedir.

Tümü