Ucuz Maliyetli Ev Eşyası

19.03.2021
Ucuz Maliyetli Ev Eşyası

Spot eşya, Bayi, miktarı her yıl malları satın aldıkları fabrikaya satmayı vaat ediyor. Bu tür malları satamazlarsa ayrıcalıklarını kaybetmesinler diye spot işlem yapan firmalara satış yaparak kotayı dolduracaklar. Öte yandan, spot beyaz eşya ticareti yapan firmalar, düşük ürün maliyetleri nedeniyle düşük kar sağlamakta, spot beyaz eşya ile satılan mallar bayiler tarafından satılanlar ile aynı olup müşterilere ihtiyatlı bir garanti vermektedir. Kısacası satın alınan spot, kâr marjı düşük ancak garantili bir hizmet olan bir üründür. Spot, kelimenin tam anlamıyla, ürünleri toptancılardan toplu olarak satın almak ve daha sonra bunları pazarda ucuza satmak anlamına gelir. Spot sektöründe en yaygın ürün kategorisi mobilyadır. Evde kullandığımız çeşitli eşyalar spot satıcılarda bulunabilir. Sık sık oynayan oyuncular, öğrencilerin veya bekarların bir araya geldiği yerlerde görünür. Büyük miktarlarda satın alınan ürünleri ucuza satabilir veya ikinci el ürünleri saklayıp satabilirler.

Özellikle spot eşya almanın birçok farklı avantajı bulunmaktadır. Bu sayede son derece uygun maliyetlerle ev düzebilir ve bekar ya da öğrenciyseniz son derece ucuz bir şekilde kendinize ve evinize güzel eşyalar bulabilirsiniz. Bu avantajlar;

Fiyat: Öncelikle en tatlı kısmı olan ücretlerden bahsetmemiz gerekiyor. Tabi ki yüzde 100 olduğu söylenemez ama çok yüksek bir fiyat daha uygundur. Birçok ürün, herhangi bir mağaza veya bakkaldan daha ucuza satılır.

Pazarlık: Tüketiciler için bu en büyük avantajlardan biridir. İçiniz rahat olsun, hazır mobilyalar için pazarlık yapabilirsiniz. Çünkü uğraştığınız satıcı genellikle patronun kendisidir.

Garanti: Mağaza ve muhatap olduğunuz kişi bilindiği için satın aldığınız ürünle ilgili bir sorun varsa direkt olarak satın alabilirsiniz. Tabi bunu yapabilmek için satıcının güvenilir olması ve alışveriş yapmadan önce bu şartları tartışmanız gerekir. Aksi takdirde ürünü satın aldıktan sonra kimse size bakmayacaktır. Şeklinde sayılabilir.

Bunun yanı sıra spot eşya almanın bazı dezavantajları olduğu da büyük bir gerçektir. Bu sebeple birçok insanın spot eşya alırken avantajlar ile dezavantajları tartarak ona göre bu alışverişi yapması ve ona göre de alıp almayacağına karar vermesi gerekmektedir. Bu dezavantajlar;

İlgisizlik: Tabii bu konu satıcıdan satıcıya değişiyor. Ancak genel izlenimime ve kişisel izlenimime göre, ürünü sattıktan sonra spot mobilya tedarikçisi bunu desteklemiyor. Bu nedenle ürünü satın almadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak çok faydalıdır. Satıcının ve tavsiye edenin kimliği derinlemesine incelenmelidir.

Belirsizlik: Çoğu durumda, mobilyanın tarihi belirsizdir. Saniye ibresi nereden geldiği ve nasıl kullanılacağı bir muammadır, sıfır yapıldığı malzemenin veya kalitesinin gizemidir. Bu ucuz mobilyalara katlanılması gerekli bir durum olarak sayılabilir. Şeklinde sayılabilir.

Bütün bu durumlar göz önüne alınarak yapılan alışverişler her daim en iyi şekilde sonuçlanmış ve insanlar oldukça uygun fiyatlarla eşyalar edinmişlerdir.

Tümü