İkinci El Eşya Alırken Dikkat

08.09.2017
İkinci El Eşya Alırken Dikkat

Günümüzde ikinci el eşya alımı mali durumu düşük olan kesimlerde oldukça fazla tercih edilen bir durumdur. İkinci el eşya alımı elektronik ikinci el eşya alımı, ev gereçleri ikinci el eşya alımı vb. kategorilerde oldukça fazla bir şekilde satışa sunulmaktadır. Tüm şehirlerde spot mağaza olarak adlandırılan ikinci el eşya alımı satımı yapan birçok yer bulunmaktadır. Çok para vermek istemeyen, ekonomik durumu yeterli olmayan kişiler dışında bir de neredeyse sıfır ayarında olan ürünleri belki de yarı fiyatından daha düşük olan eşyaları almak için de çok fazla tercih edilebilmektedir.

İkinci el eşya alımı yalnızca mali durum yetersizliği nedeni ile değil çok kullanılmamış ürünleri ucuza almak isteyenlerin oldukça rağbet gösterdiği bir durumdur. Özellikle elektronik ürünlerde dikkatli olunması gereken ikinci el eşya alımı sırasında bozuk, kırık dökük olmamasına çok dikkat edilmelidir. İkinci el eşya alımı sırasında eşyanın çalışır durumda olup olmadığının anlaşılabilmesi için yetkili bir kişi tarafından kontrol ettirilmesi en önemli noktalardan biridir.

İkinci el eşya alımı işini bilenlere danışarak yapıldığında çok fazla para dökmeden kaliteli ve ucuz bir eşyaya sahip olabilmek mümkündür. Hatta bazı durumlarda garantisi dahi verilen ikinci el eşya alımı çok uygun bir fiyata son model ürünleri kullanılmasına yardımcı olmaktadır. İkinci el eşya alımını avantaja çevirmek için çok dikkat edilmesi gereken bazı noktalar ise şunlardır:

  • Öncelikle ikinci el eşya alımı yapılırken alınacak eşyanın oldukça az kullanılmış olması ve mümkünse ki mümkün de kılınabilmekte garantisi olmasına dikkat edilmelidir.
  • İkinci el eşya alımı sırasında eşyanın görünürde herhangi bir kusuru olmadığına dikkat edilmelidir. Ayrıca ikinci el eşyanın kullanım fonksiyonlarının çalışır durumda olup olmadığı da eşyanın alımı sırasında kontrol edilmelidir.
  • İkinci el eşya alımı internetten değil de yaşanılan şehirden ve kolayca iletişim kurulabilecek güvenli yerlerden yapılmalıdır.
  • İkinci el eşya alımı öncelikle eş dost tarafından kullanılan ürünlerin tercih edilmesi de çok daha doğru olacaktır.
  • İkinci el eşya alımı sırasında öncelikle para mı yoksa ürün mü döngüsüne dikkat etmek gerekmektedir. Zira sonrasında sıkıntı oluşabilmektedir. Öncelikle ürün teslimi sonrasında ödeme yapılması özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır.


Tümü