İkinci El Eşyada Dikkat Edilmesi Gerekenler

07.01.2022
İkinci El Eşyada Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el eşya sektörünün tarihi aslında çok eskilere dayanmaktadır. Son dönemde iyice popüler hale gelen bu sektör ekonomik durum ayırmaksızın her kesime hitap edebilmektedir. Eskiden sadece ekonomik durumu iyi olmayan kişiler tarafından tercih edilen bir sektördü. Fakat son zamanlar da gerek ekonomik şartlar gerekse insanların zamlardan şikayetinden dolayı bu piyasa artık her kesimden insana seslenmeye başladı. Ekonomik durumu iyi olan kişiler de aldıkları sıfır eşyanın fiyatını düşünme durumuna geldiler. Çünkü aynı ürün daha uygun fiyata varken niye o kadar ücret verelim düşüncesi insanları uyandırmaya başladı.

Günümüzde 1 mobilya fiyatına ikinci el olarak 3 mobilya alınabildiği için paranın çöpe gitmesine kimse göz yummamaktadır. Tabii ki ikinci el eşya alım – satımı yaparken dikkat edilecek önemli hususlar vardır. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise ürünün düzgün olup olmadığıdır. İster beyaz eşya olsun ister mobilya olsun hiç farketmez. İkinci el eşya sektöründe temiz olduğu kontrol edilmelidir. Çevrede tanınan ve bilinen temiz bir esnaftan alışverişi gerçekleştirirseniz bu iki taraf için de faydalı olur.

İkinci el eşya alım-satımına dair bazı tüyolar;

  • Ürün mutlaka kullanılabilir durumda olmalı. Örneğin; ikinci el beyaz eşya aldınız. Burada ilk dikkat edilecek husus ürünün çalışıp çalışmadığıdır. Çünkü çalışmayan hiçbir ürünü almamanız gerekir. Ki zaten arızalı bir ürünü alıp tamir ettirip tekrar müşterimize satmak şirket politikamıza ters düşen bir durumdur.
  • Ürünün temiz olup olmadığı kontrol edilmeli. Herhangi bir beyaz eşyayı değerlendirmek istediğinizde çalışıp çalışmadığını kontrol ederek ya alın ya da satışını gerçekleştirin. Siz değerli müşterilerimize kötü ürünler sunmak yerine her zaman kaliteyi üst seviyede tutarak bu sektörde emin adımlarla ilerliyoruz.
  • Satacağınız ve alacağınız ürünün tam parça olması önemlidir. Özellikle beyaz eşyalar da yaşanan bu durumdan dolayı bu konunun önemine dikkati çektik. Çünkü beyaz eşyalar da herhangi bir parçanın eksik olması aşırı önemlidir.

İkinci el eşya sektöründe anlattığımız bu durumların hepsini göz önünde bulundurarak alışverişinizi gerçekleştiriniz. Günün her saatinde bizlere ulaşarak iletişime geçebilirsiniz. Firma olarak siz değerli müşterilerimize hizmet vermekten dolayı gurur duyuyoruz.



Tümü