İkinci El Eşya Düşünenler Hangi Durumlara Dikkat Etmeli?

03.12.2021
İkinci El Eşya Düşünenler Hangi Durumlara Dikkat Etmeli?

Günümüzde, birçok eşyanın kendi piyasasında pahasının artmasının sonucu insanların bir çoğunluğu spot ve ikinci el eşya piyasasına kayma yaşandığı görülmektedir. Fakat ikinci el eşya alışverişinde en dikkat edilmesi, iyice düşünülmesi gereken bilgileri gerekli araştırmalardan sonra aşağıda yer verdik.

  1. Yapılması gereken ilk olarak günlük hayatınızı geçirilen alanlardan biri olan hanede, eksik görülen ve almaya karar verilen mobilyaların yerleştirilmesi gereken alana göre  mobilya renklere, çeşitli görünümde bulunan desenlere ve ebatlarının ağırlık ve yoğunluğu hakkında seçim yapılması gerekmektedir. Örnek verecek olursak; ikinci el koltuk almaya karar veren bir aile, oturma odasında bulunan diğer tüm eşyalara ve fiyatına göre ve dahi duvar rengine göre seçim yapılmaktadır.
  2. Almaya karar verilen mobilyanın kullanım özelliklerinin müşterinin istek ve beklentilerini karşılayacak şekilde olup olmaması durumuna bakılmalıdır.
  3. "İkinci El" teriminin kullanıldığı mobilyalar; uzun süre zarfında kullanımlara karşı dayanıklılığı, kullanıma elverişli yapıda olması gibi özelliklerine sahip olan mobilyalar olmaktadır.
  4. İkinci el alışverişi için kullanılan piyasada inceleme yapılmakta ve bu incelemeler ile  birlikte değerlendirmelerde bulunulmaktadır. Böylelikle almayı düşünülen birçok mobilya değerinin piyasadaki değer ile arasındaki durumu incelenebilir. Bu yapılan incelemeler sayesinde cebinizde fazla etkilenmemiş olacaktır.
  5. İkinci el piyasası kapsamında yapılacak olan alışverişte insanlar, alacağı mobilya veya eşyanın kendisinden öncede bir kullanıcısı olduğunu bilmesi gerekmektedir. Bu durumun bilinmesi ileride yaşanacak olan anlaşmazlıklara karşı önlem niteliğindeki tedbir anlamındadır.
  6. Mobilyayı veya eşyayı aldıktan sonra montaj ve kurulum için satıcı konumundaki firma ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Bu durumu bilen müşteri, eşya üzerindeki hasarlara, arıza niteliği taşımayan görünümlere, renk değişimlerine, Renk ağarmalarına veya solmaları gibi durumlarının nelerden kaynaklı olduğunu anlayabilmektedir. Mobilya veya eşyalarda hasarı çok olan veya ikinci el kapsamında olan ürünlerin revizyonunu gerçekleştiren birkaç firma bulunmaktadır.

İkinci El Eşya ve Mobilya Kullanıcıları Kimlerden Oluşmaktadır?

İkinci el eşyayı toplumun her kesimi tarafından tercih edilerek kullanılabilmektedir. Lakin toplum içerisinde yapılan genellemelerde düşük gelirli hanelerden orta gelirli hanelere kadar kullanıcılar çoğalmaktadır.

Tümü