İkinci El Eşya için Dikkat!

19.08.2022
İkinci El Eşya için Dikkat!

Günümüzde oldukça yaygın hale gelen ikinci el eşya alımı eski zamanlarda olduğu gibi yıkık, kırık, dökük eşyalardan oluşmamaktadır. İkinci el eşya alım satım yapan ve günümüzde spotcu olarak da ifade edilen mağazalar alınan ikinci el eşyaların gerekirse tamir onarım işlemlerini de gerçekleştirerek satılmaya hazırlanan eşyanın kullanılabilir durumda olmasını sağlamasının yanında uzun ömürlü bir duruma getirmek içinde işlemler uygulamaktadır. Dolayısı ile İkinci el eşya için dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında detaylı bir bilgi edinip bu şekilde alış veriş yapmak çok daha mantıklı bir hareket olacaktır.

İkinci el eşya için dikkat edilmesi gereken noktaların en başında ikinci el eşya alım satım yapan mağazaların ne kadar güvenilir olduklarına dikkat edilmelidir. Alınacak olan ikinci el eşyanın ister ev eşyası olsun ister elektronik olsun durumu hakkında doğru ve detaylı bir bilgi veren bir ikinci el eşya satımı yapan mağazanın satılan ürünle ilgili en az altı aylık bir garanti sağlaması gerekmektedir. Bunun için de referanslı olan ikinci el eşya alımı yapan yerlerden alış veriş yapmak belki de sıfır ürün almaktan çok daha ekonomik ve çok daha avantajlı olacaktır.

İkinci el eşya alımı sırasında çoğu zaman oldukça az kullanılmış yani sıfır ayarında ev eşyaları, elektronik eşyalar bulunabilmektedir. Bu nedenle de ikinci el eşya için dikkat edilmesi gereken noktalar bilindiği ve uygulandığı sürece büyük avantaj sağlayabilmektedir. Alınacak olan ikinci el eşyalar ilk alındığı sırada verilen garanti süresinin devam ediyor olup olmadığına ve ediyor ise de garanti belgesinin mutlaka alınmasına özellikle dikkat edilmelidir. Alınacak olan elektronik ürünlerin mutlaka test edilmesi olası bir aksilik yaşanmasının önüne geçecektir.

İkinci el eşya alımı sırasında eşyaları en ince detayına kadar incelemek, elektronik ise mutlaka çalıştırılıp kullanımı ile ilgili tüm özellikleri test etmek gerekmektedir. Detaylı bir inceleme sonrasında alınacak ikinci el eşya ile ilgili tüm özelliklerinin kullanılabilir durumda olması ve ikinci el eşya mağazasının da vereceği güvence ile iç rahatlığı ile kullanımı sağlanabilmektedir.



Tümü