İkinci El Eşya Alanların Değerlendirme Yapması

26.01.2018
İkinci El Eşya Alanların Değerlendirme Yapması

İkinci el eşya alanların değerlendirme yapması belli başlı durumlarda gerçekleştirilmektedir. İkinci el eşya ürünlerinin değerlendirilmesi için ikinci el eşya mağazalarının elden çıkarılmak istenen eşyaların kullanılabilir durumda olup olmadığına bakılarak eşyalara değer biçilmektedir ve eşyaların değerlendirilmesi esnasında alınmaya karar verildikten sonra müşterilerin isteğine göre de nakit olarak teslim edilmektedir. Bu eşyaların spot mağaza adı verilen ikinci el eşya mağazalarında ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak sureti ile satışa sunulmaktadır.

İkinci el eşya satanlar çeşitli tüm eşyaları alabilmektedir. Bu ikinci el eşyalar içinde salon takımlarından çekyatlara, masa takımlarından mutfak için gerekli araç ve gereçlere, elektronikten akla gelen gelmeyen tüm ev eşyaları ihtiyaçlarına kadar sayısı belirlenemeyecek kadar çeşitli türde ikinci el eşya satışları gerçekleştirilmektedir. Özellikle öğrenci kesiminde olanlar kısıtlı olan paraları ile ihtiyaç doğrultusunda uygun fiyata alabilmesi için bulunmaz bir fırsattır. Yalnızca öğrencilerin değil maddi sıkıntısı olan birçok kişi için, geçici olarak ikamet edilen yerlerde sıfır eşyalara tonlarca para harcanmaması için ikinci el eşya mağazalarında çok uygun bir fiyata ev eşyalarının karşılanabilmesi çok mümkün bir durumdur.

İkinci el eşya mağazaları oldukça uygun fiyata eşyaların satışını yapabilmesi için birçok kişinin evinde yapacağı bir yenilik ya da herhangi bir durum nedeni ile elden çıkarılmak istenen kullanılabilir durumda olan eşyaların ikinci el mağazalarına satılması gerekmektedir. Dolayısı ile de elden çıkarılmak istenen hala kullanılabilir durumda olan eşyaların hem paraya dönüşmesi hem de maddi durumu yetersiz olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılaması bakımından büyük fayda sağlayabilmektedir. Bu nedenle elde bulunan elden çıkarılmak istenen eşyaların ikinci el eşya mağazalarına satılması için spot mağazalarla iletişime geçilmesi ve ikinci el eşya alanların değerlendirme yapması gerekmektedir.

İkinci el eşya alanların değerlendirme yapması eşyaların olduğu yerlerde gerçekleştirilmektedir. Eşyanın her bakımdan incelenmesi, varsa kusurunun kullanımda sıkıntı oluşturup oluşturmayacağı ya da tamir edildiğinde sorun oluşturmadan kullanılıp kullanılmayacağı değerlendirilir ve biçilen değer üzerinden ikinci el eşya satışı için ödeme gerçekleştirilir. Tüm taşıma, nakliye işlemleri de ikinci el eşya alımı yapan kişiler tarafından yapılmaktadır.



Tümü