İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

02.03.2018
İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde her alanda ortaya çıkan artış talebin yüksek olmasından dolayı ve her geçen gün yeni modellerin çıkması ve eskisi ile değiştirilmek istenmesi ikinci el telefon müşterilerinin de artış gösterdiği dikkat çekmektedir. Alım satım sektöründe görülmekte olan değişim gelişim ile birlikte eldeki telefonu paraya çevirmek ve yeni model telefon almak yaygın bir şekilde görülmektedir. Ancak ikinci el telefon alırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Dolayısı ile de ikinci el telefon alırken bu detaylara dikkat edilmesi işin şansa bırakılmaması için oldukça önemlidir.

İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İkinci el telefon alırken ilk olarak alınacak ikinci el mağazasının ne kadar güvenilir olduğudur.
  • Alınmak istenen ikinci el telefonun garantisi olup olmadığına mutlaka bakılmalıdır. Ancak bu garanti dükkan garantisi olmamalıdır. Şunu net bir şekilde belirtelim ki dükkân garantisinin her hangi bir hukuki önem arz etmemektedir. Yani bir sorun olduğunda yasal bir belge olarak kabul edilmemektedir.
  • İkinci el telefon alırken bataryası dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Bataryasının şişip şişmediği, içinden bir sıvı akıp akmadığı, şarj edilme özelliğini kaybetmediğine bakılması çok önemlidir. Özellikle ikinci el mağazasında telin şarja konulup beklenmesi ya da bir günlük deneme süreci isteyerek bir telefonun normal şarj dayanma süresine sahip olup olmadığı, şarj olup olmadığı ve bataryasının normal seyirde azalıp çoğaldığına bakılmalıdır.
  • İkinci el mağazaları telefonlar için inisiyatiflerine bağlı olarak garanti süresi verebilmektedir. Ancak ürünün kendi garantisi olup olmadığı üzerindeki seri numaradan kontrol edilerek bakılmalıdır.
  • İkinci el telefon almak isteyenlerin iç özellikleri inceledikten sonra dış özelliklerine bakarak alım gerçekleştirmesi de çok önemlidir. Düşme, çarpma sonucunda oluşan bir eziklik, çatlak ya da kırılma durumu olup olmadığına iyice bakılmalıdır.
  • İkinci el telefon alırken telefonun içinde bataryanın altında yer alan logonun durup durmadığına mutlaka bakın. Logo yoksa telefonun başından bir tamir geçirdiği anlaşılabilmektedir.
  • İkinci el telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler yapıldıktan sonra cihazın çalıştırılması ve çalışması için gerekli tes6tlerin yapılması işinizi garantiye almak için fayda sağlayacaktır.


Tümü