İkinci El Laptop

06.04.2018
İkinci El Laptop

İkinci el laptop almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli noktaları göz ardı etmesi gerekmektedir. İkinci el laptop almayı düşünenelerin neredeyse sıfır ayarında oldukça kaliteli ve ucuza laptop bulması önemli detaylara dikkat edildiği sürece çok kolay olabilmektedir. Sıfır ayarında alınmak istenen laptoplar oldukça pahalı ve maddi durumu elvermeyenlerin ya da çokça para vermek istemeyenlerin ikinci el laptop almak istemesi çok doğru bir düşünce olabilmektedir. Bu düşüncenin doğru olabilmesi hayal kırıklığına uğramamak için ikinci el laptop alınırken önemle bakılması gereken detaylar kısaca şöyledir:

Dış Görünüş

İkinci el laptop için dış görünüşe dikkat edilmelidir. Laptop dışında çok fazla çizik olmaması, kapağında ya da dışında herhangi bir yerinde çatlakların ya da bükülmelerin olmamasına dikkat edilmelidir. Bu durumlar kimisi için çok önemli olmasa da kişilerin göz zevkini bozmaması ikinci el olduğu gözle görülür bir şekilde kendini göstermemsi bakımından aslında önemli bir detaydır.

Hdd Kontrolü

İkinci el laptop için oldukça önemli detaylardan biri olan hdd kontrolünün yapılması oldukça önemlidir. Bilgisayarlarda çok ciddi sorunlar yaratabilen hdd parçasının doğru çalışıp çalışmadığını anlamak için belli programlarla anlaşılabilmektedir. Anlamayan kişilerin de bilirkişilere danışarak kontrolün sağlanması çok daha uygun olacaktır.

Ekran Kontrolü

İkinci el laptop için önemli olan ekran kontrolü doğru bir şekilde yapılmalıdır. Ekranın herhangi bir darbe alıp almadığı, ölü piksel olup olmadığı, ekranda boylu boyunca görünen çizikler olup olmadığına bakılması gerekmektedir.

Laptop Kapağının Kontrolü

İkinci el laptop kapaklarının daha önce açılıp açılmaması sorun değildir. Sorun olabilecek asıl sorun açılmış ise neden açıldığı, garantisi hale hazırda devam ediyorsa garanti kapsamı dışında bir açılma yapılıp yapılmadığına bakmak ve neden açıldığını detaylı olarak öğrenmek ikinci el laptop için oldukça önemlidir.

Yazılım ve Donanım Kontrolü

İkinci el laptop için yapılması gereken ilk önemli nokta donanımlarının ve yazılımlarının kontrol edilmesine dikkat edilmelidir.

Fatura

İkinci el laptop için önceden alınmış bir fatura istenmesi çok önemlidir. Alınacak olan ikinci el laptop çalıntı olabilmektedir. Bu durumun yaşanmamsı için de fatura mutlaka istenmelidir.



Tümü