İkinci El Bilgisayar

23.09.2022
İkinci El Bilgisayar

İkinci el bilgisayarlar günümüzde çok fazla ilgi görmese de alınması büyük avantajlar sağlayabilmektedir. Masaüstü de denilen bilgisayarlar için ikinci el alınırken üzerinde önemle durulması gereken noktalar bulunmaktadır. İkinci el bilgisayar alımında laptoplardan çok daha az ilgi olması söz konusu olsa da laptoplardan çok daha avantajlı olduğu tartışılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Laptoplarda ortaya çıkan arızalar, bozulan parçaların zor bulunması nedeni ile ikinci el bilgisayar alımı çok daha avantajlı olabilir. Ancak ikinci el bilgisayar almayı avantajlı hale getirebilmek için önemli detayların bilinmesi ve buna göre alınması çok önemlidir.

İkinci el bilgisayar satışları günümüzde spot ismi de verilen elektronik ikinci el mağazalarında satılmaktadır. Geçmişe oranla çok daha kaliteli çok daha kullanışlı olarak satılan elektronik ikinci el mağazaları çoğu zaman alıcıları mağdur etmemektedir. Alıcıların mağdur olmaması için de elektronik ikinci el mağazasının itibar sahibi, yılların esnafı olan yerlerden almak ikinci el elektronik alma risklerini çok daha aşağıda tutacaktır. İkinci el bilgisayar alırken ikinci el mağazalarının ikinci el bilgisayar hakkında verdiği bilgilerin doğru olup olmadığı kontrol edilmelidir. İkinci el bilgisayarda yer alan parçaların günümüzdeki parçalara kıyaslanarak güncel olup olmadığına bakılmalıdır. Günümüzdeki teknoloji ile uyumlu olup olmaması en önemli noktadır.

İkinci el bilgisayar alırken dikkat edilmesi gereken diğer ve en önemli nokta işlemci desteğinin nasıl olduğudur. Bu aşamadan sonra sahip olduğu RAM ve RAM yükseltilmek istendiğinde anakartın buna uygun olup olmadığı mutlaka sorulmalıdır. Ayrıca ikinci el bilgisayar içinde yer alan sabit sürücünün hasarlı olup olmadığı da mutlaka sorulmalı ve kontrol edilmelidir. İkinci el bilgisayar için söz konusu olan RAM, RAM için söz konusu olan hız, model ve büyüklük ikinci el bilgisayar için ihtiyacınız doğrultusunda olmalıdır.

İkinci el bilgisayar alımın ne amaçla alınacağı, alınma amacına uygun olup olmadığı, bilgisayar içindeki ekran kartının nasıl olduğu, ayrı mı yoksa ekranla bütün olup olmadığı ve tüm bu özelliklerin sizin isteklerinizi karşılayıp karşılamadığı ikinci ele bilgisayarda dikkatli olunması gereken detaylardır.



Tümü