İkinci El Eşya Gitar Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

30.09.2022
İkinci El Eşya Gitar Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde sanatla, müzikle uğraşan birçok kişi enstrüman alımında çok fazla zorlanmaktadır. Ekonomik anlamada sıkıntıların yaşanmasından dolayı tercih edilmekte olan ikinci el eşya gitar alımında dikkat edilmesi gerekenler kişileri zor duruma sokmayacaktır. Henüz çalmaya yeni başlayanlar ya da elindekini daha iyi bir gitarla değiştirmek isteyenler için çok büyük avantaj sağlayan ikinci el gitar alımı maddi durumu yetersiz olanlar için bulunmaz bir fırsat olarak ortaya çıkmaktadır.

Gitar çalanların her ne sebeple olursa olsun elindeki aletleri satışa çıkarmak istemesi ile ortaya çıkan ikinci el eşya gitar satışı gerçekleştirilmektedir. Bu sebepler ise eldeki gitar modelini yükseltmek, daha farklı akılda kalan bir modele sahip olmak ya da eldeki gitarın bozuk olması gibi durumlar sıralanabilir. İkinci el eşya gitar alımı sırasında günümüzde ya ikini el eşya olarak enstrüman satan mağazalardan ya da internet üzerinden ikinci el satan sitelerden yapılmaktadır. Ancak bu durumlardan biri olan internet sitelerinden almak büyük risklere sebebiyet verebilmektedir.

İkinci el eşya gitar alımında dikkatli olunması gerekenler arasında internet üzerinden değil de direk ikinci el eşya satan mağazalardan yapılması çok daha garanti bir davranış olacaktır. Bu tür durumlarda direk satıcı ile iletişime geçmek ve gitarı dokunarak kontrol etmek gerekmektedir.  İkinci el eşya gitar için para ödemeden önce mutlaka gerekli kontrollerin yapılması gerekmektedir. Bunun için gitarla ilgili gerekli teknik bilgileri olan birilerinden yardım almak da daha doğru olacaktır. Bunun dışında ikinci el eşya gitar için gerekli kontrollerin başında sap ucunun yani kafanın çatlak olup olmadığına bakılmalıdır.

İkinci el eşya gitar alımında dikkatli olunması gerekenler arasında gitarın sap kısmında ya da gövdesinin her hangi bir yerinde kırık çatlak olup olmadığını anlamak için detaylı bir inceleme yapılması çok önemlidir. Ayrıca gitarda akort bulguları da doğru şekilde kontrol edilmelidir. Buton olarak adlandırılan ve tutma parçasının tam alt kısmında yer alan beyaz yüzüklerin sağlam olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Yüzüğün sağlam olması yeterli değil. Ayrıca bu yüzüğün orada olmaması bile büyük sıkıntı yaratacaktır. Dolayısı ile bilen ve güvenilen birilerinden yardım almak çok önemlidir.

Tümü