İkinci El Bulaşık Makinesi

18.01.2019
İkinci El Bulaşık Makinesi

İkinci el bulaşık makinesi için hala düşünenler var ise bence düşünmekten vazgeçip harekete geçmesi en doğrusu olacaktır. Bulaşık makinesi çıktığından bu yan çokça değişimlere uğramış. Değişim derken makineler fonksiyonel olarak değişimlerle günümüze kadar gelmiştir. Bulaşık makinesinin kullanımı çok geçmişe dayanmamakla birlikte ilk çıktığı zamanlarda kullanımın hem elektrik sarfiyatı bakımından hem de su sarfiyatı bakımından çok olduğu düşünülmekteydi.

İkinci el bulaşık makinesini bir karna bırakın sıfırı için bile almayı düşünmeyen alıp da kullanmayan çok kişi bulunmaktaydı. Oldukça gereksiz bir makine gibi görülen ikinci el bulaşık makinesinin her eve ekonomik devrim yaptığı bir türlü anlatılmaktaydı. Ne zaman bayanlar da çalışmaya elleri iş tutmaya başladı, karı koca herkes çalışır hale geldi o zaman bulaşık makinesi yavaş yavaş ihtiyaç duyulan bir beyaz eşya olmaya başladır. Çoğu beyaz eşya için bu kadar ön yargı yapılmamıştır. Ancak bulaşık makinesinin kabul görmesi ciddi bir zaman almıştır.

İkinci el bulaşık makinesi için değil de farklı bir beyaz eşya için daha olumlu bakışların olması da aslında ikini el olmasında değildi. Ama şimdi herkesin çamaşır makinesi ve buzdolabı ile birlikte en temel ihtiyaç olarak görülen bulaşık makinesi olmadan bir ev asla düşünülememektedir. Ö kadar çok artıları vardır ki: Öncelikle ciddi tasarruf için bire birdir. Neden mi harcadığı su da günümüzde az elektrik yakanların da çıkması ile az elektrik harcaması ile enerji tasarrufu sağlaması kazandırdıkları arasında en önemli iki noktadır. Çünkü elle yapılan bulaşık ile harcanan suyun sarfiyatı tahmin edilenden üç dört kat fazladır. Bilimsel olarak da kanıtlanan su sarfiyatının bulaşık makinesi ile söz konusu bile olmaması su faturası için iç açıcı olacaktır.

İkinci el bulaşık makinesi almak da maddi kazanç sağlamanıza yardımcı olacaktır. Şunu artık herkesin bilmesi gerekir ki ikinci el demek kötü eski püskü eşya demek değildir. Artık bu algının kırılması sizleri maddi anlamda çok kazanç sağlayacaktır. Bu nedenle ikinci el bulaşık makinesi için bir mağazaya bakmak fikrinizin değişmesi için yeterli olacaktır.

Tümü