İkinci El Eşya Satan Mağazalara Rağbet

31.05.2019
İkinci El Eşya Satan Mağazalara Rağbet

İkinci el eşyalara rağbet edilmesinin tabi ki bir çok nedeni bulunmaktadır. Eski toprak olarak da ifade edilen yaşını almış birçok kişiye,  o dönemlere tanık olmuş herkese sorduğunuzda ikinci el sektörünün birçok  dez avantajı kayda değer bir hizmet vermedikleri anlatılacaktır.

İkinci el eşy6a satan mağazalara rağbet edilmesine inanmayan birçok kişi de olacaktır. Bunun en temel sebebi akılda kalan zihinde canlanan o kötü resimlerdir. Bir ikinci el mağazası için akılda hafızada canlanacak olan resim yıkık, dökük eşyalar ulanılmaya mecali kalmayan ev eşyaları, birkaç kullanımlık ömür kalan beyaz eşyalar vs. türde şeylerdir. Tüm bunların yanında ne nakliyeye ne de monte etmeye elini bile sürmeyen ikinci el mağazalarında kendi işinizi de kendiniz görürdünüz.

Eskiden ikinci el eşyalara bırakın garanti kapsamını eve ulaştığında çalışıp çalışmayacağı Allah’a emanet olan eşyalar satılmaktaydı. Maddi dururumu oldukça kesat olan, ya da cidden geçici bir ikamet için ihtiyaç duyulan eşyalara tonlarca para vermek yerine ikinci el mağazasına gidip kullanılabilecek olan ev eşyalarını müşterilerin kendisi seçmekteydi. Bu nedenle de o zamanlarda ikinci el eşya satan mağazalara rağbet edilmemesinin belli nedenleri varken uğrayanların burayı tercih edenlerin sayısı da oldukça azdı. Günümüzde bu durum tam tersi olarak karşımıza çıkmaktadır.

İkinci el eşya satan mağazalara rağbet edilmesinin başka sebepleri arasında eski eşyalara ilgi gösteren hatta bunu  tutkunu olan çok kişi ikinci el eşya mağazalarını düzenli aralıklarla ziyaret etmektedir. Çünkü bilirler ki ikinci el mağazasına bir antikanın güzel bir parçanın ne zaman düşeceği belli olmaz. Sık sık ziyaret ederek olası bir antika parçayı alabilme imkanını yakalamaktadır. Geçmişle karşılaştırıldığında o kadar büyük gelişim göstermiştir ki diğer mağazalara taş çıkartırcasına yeni ve lüks eşyalarla dayayıp döşenmiş bir konsept yaratmışlardır.

İkinci el eşya satan mağazalara rağbet edilmesinin hem maddi hem de manevi birçok nedenleri bulunurken herkese hem ikinci el mağazalarına hem de müşterilere her yönden kazanç sağlamaya yardımcı olurken herkesin kazançlı çıkması da ikinci el eşya satan mağazalara rağbetin nedenlerini de ortaya koymaktadır.

Tümü